Kurv
Kurv

Sådan indretter du din sommerstue

Lyse tider, lange dage og masser af smuk natur. Alt dette elsker vi ved sommeren, så hvorfor ikke føre nogle af disse kendetegn med ind i de skønne stuer, som vi opholder os så meget i? Med ganske få midler kan du give din stue en lille makeover, som får rummet til at sprudle af sommerfornemmelser.

 

 

Trænger du til en større forandring, vil en sofa med lyst betræk gøre underværker og helt naturligt lyse rummet op. I den hele taget er sofaen stuens fundament, og ved at vælge boligtilbehør ud fra den kan du skabe sammenhæng og balance i resten af rummet.

En lille forandring med stor effekt 

Boligtilbehør kan i sig selv gøre en stor forskel i stuen. Fordelen ved de mindre ting er, at de er forholdsvis nemme at udskifte, når man trænger til nye farver og en anden stemning. Når du indretter din sommerstue, kan du med fordel tænke i de lyse baner med lysere og mere naturlige materialer og farvenuancer. Vi anbefaler at gå efter materialer og tendenser, som giver associationer til sommerhuset eller sydligere himmelstrøg. Et tæppe under sofaen og stuebordet kan skabe en helhed og samle rummet. Vælg et tæppe, der er behageligt for øjet, men som stadig har kant, et sommerligt touch og harmonerer med resten af rummets farver. Dekorer gerne sofaen med mønstrede og printede puder i bløde tekstiler og lette naturfarver.

Skønne materialer 

Den superhotte terrazzo kan du få ind i hjemmet ved at vælge mindre genstande som fx lysestager. 
Flet har også for alvor gjort comeback, og det er oplagt at vælge dette materiale til fx et bakkebord. Flet har en lethed over sig, som passer perfekt ind i sommertemaet.

Orden på den lækre måde

Mangler du et sted at samle alle dine personlige nips eller blot har brug for opbevaring, er en skænk eller et vitrine helt oplagt. Hermed får du et møbel som både er praktisk og et fryd for øjet. Hold orden i magasiner og aviser med en enkel og elegant tidskriftsholder, der kan stå ved siden af sofaen eller lænestolen uden at forstyrre. For at skabe kontrast til de lyse nuancer kan du sagtens tilføje farven sort, fx i form af en gulvlampe.

Inviter naturen indenfor 

Som den sidste finish kan vi ikke komme udenom den store plantetrend, som både hitter i gulv- og hængeform. En af grundene til, at planter er så populære, er, at de bringer liv, energi og en skøn atmosfære ind i ethvert rum. De er selvfølgelig uundværlige i den perfekte sommerstue.