Kurv
Kurv

Sådan indretter du småt, men godt!

 

Bor du på få kvadratmeter, kan det være svært at finde plads til alle dine ting. I de mindre hjem handler det derfor om at tænke ud af boksen og skabe kreative ideer og løsninger, så du kan bo småt, men godt. Sideløbende ses der tendens til, at vi generelt er blevet mere bevidste om, hvor meget plads og hvor mange møbler vi egentlig har behov for.

 

Multifunktionelle løsninger

Bor du i en lille lejlighed, hvor eksempelvis soveværelse og stue er i samme rum, kan det være en god idé at indrette dig med multifunktionelle møbler, som opfylder flere forskellige behov. Herved kan du med færre møbler få dækket de nødvendige funktioner på dine få kvadratmeter.

Vær derfor kreativ med dine møbler. En skammel kan både fungere som et sofabord, opbevaringsmøbel og siddeplads. Vælg en sovesofa, du kan hænge ud i om dagen og slå ud og sove i om natten. Overvej om dit spisebord både kan bruges som spise- og arbejdsplads, så bordet således også kan fungere som dit skrivebord.  

Inddel værelset i rum

Når du indretter din lille lejlighed, er det en fordel at inddele rummet i flere rum. Dette kan gøres meget simpelt. Ved eksempelvis at placere et tæppe under dit spisebord eller sofa får du hurtigt fornemmelsen af et lille separat miljø. Derudover kan du bruge skabe og kommoder eller blot de klassiske rumdelere til at dele rummet op. Ligeså kan et forhæng fra loft til gulv være en enkelt og let løsning til ruminddeling.   

Brug dine vægge 

Brug pladsen fra gulv til loft når du indretter din lejlighed. Har du brug for mere opbevaring, er det ideelt med hylder og reoler, som kan skabe et hyggeligt og personligt udtryk. Ved at dekorere væggen med spejle og billeder vil rummet syne større.

Lys, lys, lys 

Lys får ligeledes hjemmet til at virke større. Indret dig med masser af lamper, så alle hjørner oplyses. Hvis du ikke har meget gulvplads, kan en elle flere væglamper være en god løsning.

For at få det maksimale ud af alle dine kvadratmeter skal du udnytte alle hjørner og vinkler. Samtidig bør du holde dig til få, men fine, detaljer, og kun have nøje udvalgte ting stående fremme. Husk på, at en rød tråd i indretningen holder orden og skaber balance i hjemmet. 

Vi anbefaler