Kurv
Kurv

DIY: Panelvæg

Går du og drømmer om at give dit hjem et ekstra pift, men du er ikke helt sikker på hvordan, du skal gøre det?

Vi giver dig en god guide til hvordan, du laver din egen panel-væg. Det er ikke så svært, som nogen kan få det til at ligne, og du behøver ikke finde din indre tømrer frem. 

1. Materialer 

Det behøver ikke være dyrt at pifte sit hjem op og give det er mere herskabeligt udtryk. Alt hvad du skal bruge er en hammer, søm, lister, vaterpas, pensel og maling.  

2. Mål op 

Tag en liste og hold den vandret op ad væggen. Hold den i den højde, som du ønsker skal være den øverste. Brug vaterpasset for at sørge for, at den er helt lige. Brug en blyant eller kuglepen for at markere, hvor den skal være. For at få den fineste detalje, er det en god idé at sørge for, at listernes ender er skåret skråt. De kan godt være lige, men det vil ikke give helt det samme udtryk. 

3. Sæt listerne fast 

I hver ende af listerne hamrer du et søm i, så listen sidder fast på væggen. Gør det hele vejen rundt, så listerne danner en kvadrat på væggen. Lav derefter så mange kvadrater ved siden af hinanden og med det mellemrum, du synes er pænt. Når du har lavet alle dine kvadrater, hamrer du en lang liste ovenover dem, som markerer, hvor din panelvæg stopper, og bliver en fin ramme. 

4. Maling

Det er en rigtig god idé at sætte malertape på den øverste side af den lange liste, så der ikke kommer maling på resten af væggen. Husk også at dække gulvet, så der ikke kommer malerpletter. Tag malertapen af igen, når du er færdig med at male, mens malingen stadig er våd. Du kan helt selv vælge, hvilken farve du ønsker, din panelvæg skal være. Det er en god idé at huske på, at det skal være en farve, som du gerne vil se på i længere tid, og den skal også gerne passe til resten af din indretning. 

5. Indret

Når malingen er tør, og du har givet din panelvæg de lag, som du synes er passende, kan du begynde at indrette rummet. En panelvæg er altid rigtig fin i din stue, spisestue og entré, hvor den tilføjer noget ekstra charme. 

Find mere inspiration til din boligindretning