Kurv
Kurv

Fra uderum til leverum: Scandi-terranean indretning

Indretning - og boligverdenen står aldrig stille, og i hver sæson er der en ny trend eller tendens, som hitter. Du har måske allerede snuset lidt til vores nye sortiment af havemøbler, som ser dagens lys netop nu? Her er det venskabet mellem nordisk design og den sydlandske havestemning, der skinner igennem, i det, vi kalder Scandi-terranean. Men hvad betyder det egentlig? Bliv klogere på denne sæsons inspiration fra Middelhavet. 

Nordisk elegance og Middelhavets charme

I vores forår - og sommerkollektion er der en tydelig trend, der træder frem både udendørs og indendørs. Scandi-terranean er i fokus, hvor vi blander det skandinaviske minimalistiske design med det middelhavsinspirerede. Dette skaber en unik harmoni, hvor de hårde linjer bliver blødt op med varmere farver og tilføjer elementer som reb, flet og træ. Vores farvepalet består af afdæmpede jordtoner kombineret med bløde former og enestående komfort. Dette giver dig mulighed for at skabe en afslappende og stilfuld oase i dit udendørs leverum.

Det runde MARCA havebord i travertin look er med sin markante base i fiberbeton fremstillet med tankerne centreret omkring sydlandsk havestemning, minimal vedligeholdelse og praktisk materiale i forhold til det danske klima. Fiberbeton er nemlig resistent over for slid. 

Du kan med fordel sætte det sammen med vores ABUELA havestol i sandfarvet stål eller den off white PORTIO havestol i 70% hvedefibre. 

Quick dry foam: Din redning på regnvejrsdage

Selv om inspirationen udspringer af mødet mellem Norden og Middelhavsområdet, er der desværre ingen garanti for, at vejret følger med. Derfor er det rigtig praktisk med en udesofa i 'quick dry foam', som kan tåle at stå ude hele året. Og hvordan fungerer det? Med quick dry foam er møblerne designet til, at regnvandet kan løbe direkte igennem hynden. På den måde drænes den på kort tid og absorberer dermed ikke vandet, som almindelige hynder eller materialer vil gøre.
Havemøbler i quick dry foam reducerer dermed behovet for hyppig udskiftning grundet fugtskader, og teknologien appellerer på den måde både til det praktiske og det ansvarlige valg.

Med KORIUS er der plads til hele familien, lige meget hvor mange i er, for de lette moduler kan sættes sammen på mange måder, så hele familien kan sidde godt. Modulsofaen er skabt uden løse hynder, der skal slæbes ind og ud. Derudover er Korius udviklet i quick dry foam, som vandet kan løbe direkte igennem, og sofaen tørrer derfor hurtigt igen, hvis der skulle komme en byge.

CLEO Loungepuf er med sin ramme i pulverlakeret aluminum og quick dry skum indeni optimal til udendørs brug. 

NESTOR kombinerer komfort og et stilrent design. Loungesofaen er fremstillet i materialer der er velegnet til det ustadige sommervejr, og står imod slid, snavs og falmning fra solens stråler. Med modulerne fra Nestor-serien kan du sammensætte din loungesofa efter dine behov.

Sæt stemningen med stil: cafésæt og små oaser 

Når man tænker på Middelhavet og sydens varmere himmelstrøg, er det for mange danskere også lig med små, hyggelige gadecaféer, hvor man kan kan sidde og nyde lokale lækkerier. I denne sæson er der stort fokus på caféborde - og sæt, og vi har nok en af de største udvalg nogensinde i ILVA's sortiment. For cafésæt passer allevegne i de danske uderum. Har du en mindre altan eller terrasse, er det oplagt at indrette sig med et cafésæt, som ikke optager for meget af pladsen, og selv om du har en have med mange kvadratmeter, er det både hyggeligt og praktisk at placere små oaser eller hyggespots rundt om i haven med siddepladser rundt omkring. 
Der er ingen regel for, at man skal nøjes med blot at sætte et enkelt cafébord sammen med et par stole. Du kan sagtens skabe et miljø med flere borde ved siden af hinanden og på den måde skabe plads til hele familien eller alle gæsterne. Som det ses med HYDRA cafébordene og BRANCO stolene er der i den grad skabt en sydlandsk stemning i nordisk design. 

Se alle cafésæt

fra nord til syd

Det, der især gør sig gældende for Scandi-terranean, er udtrykket, når det hårde og kontrastfyldte blødes op med varmere farver, trædetaljer, flet og reb. I denne sæsons kollektion møder du derfor mange designs, der netop kombinerer disse ting. Det nordiske look med varmere himmelstrøg giver dig gode betingelser for at skabe en drømmeoase hjemme i haven, på terrassen eller altanen. 

På vores MALIA havestol kan du se, hvordan det hårde aluminium blødes op med både reb og træ, og resultatet er ikke til at tage fejl. Og sætter du det samtidig sammen med et SIGRUN havebord, tilføjer du endnu mere varme og natur til dit uderum, som ikke kan andet end at indbyde til hyggelige dage og sene aftener, når det gode vejr byder sig. 

Hård som sten - smuk som syden: Fibercement

Med fibercement får du en holdbarhed, der kan måle sig med sten, og en skønhed, der emmer af sydlandsk charme. Materialet er perfekt til at skabe autentiske og vejrbestandige havemøbler, der løfter din udendørs indretning til nye højder. Med sit rustikke udseende efterligner fibercement terrakotta eller sten og tilføjer en tidløs elegance til ethvert udendørsrum. Uanset om det er som bordplader, bænkesæder eller dekorative elementer, giver fibercement dig holdbare møbler, der står imod sol, regn og vind, og som passer perfekt til det solrige klima i sydlige regioner. Du kan altså med fibercement gøre udendørs indretning både æstetisk og robust. På billederne nedenfor er YARD loungebord, VIGO piedestal, VIGO loungebord, samt CORSI loungebord

Mere inspiration til dit uderum?