Kurv
Kurv
Produkter: 4
Produkter:4
Vælg visning:
Viser 4 af 4

Unikke marmor: Spiseborde med mange forskellige udtryk

Den changerende overflade i marmor gør den populær i danskernes hjem, og du finder derfor både spiseborde, sofaborde og køkkenborde med marmorbordplader såvel som boligtilbehør i materialet. Fra naturens side findes marmor i mange forskellige farver, og hver plade har et unikt mønster. Så når du vælger et spisebord i marmor, får du et bord, hvor der ikke findes to ens. Der findes også en række alternativer til marmor, borde med såkaldt marmorlook.

Så skal det være et spisebord med marmorplade eller marmorlook? Her får du et kort overblik over forskellen:

  • Ægte marmorspiseborde er fremstillet af naturstenen marmor, som er kendt for sin flerfarvede overflade, og der findes både grøn, hvid, beige og sort marmor. Mange forbinder stenen med eksklusivitet, og et spisebord i marmor tilfører derfor et elegant strejf til måltiderne. Det er desuden velegnet til spiseborde, da det er et holdbart materiale. Det tåler dog kun høj varme i korte intervaller, så du bør anvende bordskånere mellem bordet og varme gryder.

  • Laminatborde med marmorlook er et prisvenligt alternativ til den ægte vare, og som en ekstra bonus vejer det også en del mindre.

  • Der findes også andre stenborde med strukturerede overflader, blandt andet bordplader i keramik og travertin. Hvis du gerne vil være i stand til at stille varme gryder direkte på bordpladen, kan du med fordel vælge en keramisk bordplade frem for én i marmor.

Sort, grønt, firkantet eller rundt marmorspisebord?

Når det kommer til farven, kan du både vælge sorte, hvide og grønne marmorborde til spisestuen, og du kan derfor indrette med marmor, uanset om du er til underspillet elegance eller farveleg.

Og drømmer du om et firkantet marmorbord eller et rundt? Blandt vores stenborde finder du begge former, og særligt marmorspiseborde i runde former oplever en stigende popularitet. Måske fordi den runde form på bordet er et modspil til stenens hårde overflade. Uanset årsagen passer et rundt marmorbord ind i de fleste spisestuer.

Når du kigger vores sortiment af spiseborde igennem, finder du et udvalg af runde spiseborde i marmor og marmorlook. Så er spørgsmålet bare, om den runde marmorplade skal være sort, hvid, grøn eller beige?

Sådan rengør du dit marmorbord

Den daglige rengøring af et marmorspisebord klares nemt. Her behøver du nemlig ikke andet end en fugtig klud og et neutralt rengøringsmiddel, der ikke indeholder syre; marmor er nemlig en kalksten og derfor ikke glad for syre.

Derfor anbefaler vi også, at du generelt beskytter bordet mod syreholdige drikke- og fødevarer. Anvend for eksempel bordskånere eller dækservietter – og skulle du spilde kaffe, sodavand eller lignende direkte på bordet, så sørg for at tørre det op med det samme.

Hvis du derudover plejer overfladen regelmæssigt med vedligeholdelsesprodukter, der er egnet til marmor, forlænger du levetiden på dit marmorbord, fordi du giver bordpladen en ekstra beskyttelse mod fedt og snavs. Se vores udvalg plejemidler.