Kurv
Kurv

4 skønne DIY til jul

Ingen jul uden pynt! Julen er en skøn tid, der i den grad indbyder til stunder med plads til at udfolde de kreative evner. Dekorationer, julepynt og ikke mindst iøjefaldende gaver – se her, hvordan du nemt kan gøre julen endnu sjovere og mere personlig med få midler.

Jule-lanterner

Find dine smukkeste lanterner frem og giv dem et skønt jule-touch. Her får du tre tips til, hvordan du kan skabe ekstra julestemning med lanterne.

/ Brug vinduesmaling eller en tusch, der kan vaskes af og mal julemotiver på glasset på lanternerne. Måske vil snefnug, juletræer eller små nissehuer pynte hjemme i dit julelandskab.

/ Brug lanternernes rum og få plads til ekstra julepynt. Fyld lanternen op med dine favorit-julekugler og skab et overvældende juleunivers, der både fungerer alene og sammen med andet julepynt. Det er en nem måde at pynte med fine julekugler, hvis du ikke er den heldige ejer af et juletræ.

/ Brug lanternen på en ny måde og glem alt om stearinlys. Læg en lyskæde ind i lanternen sammen med et par yndige stykker julepynt. Så holder den sig fin hele julen, og den fungerer både inde og ude.

Juledekoration

Lav årets juledekoration i en af dine smukke skåle eller fade. På den måde får du en juledekoration, der passer perfekt ind i hjemmet, og du kan lave en mere budgetvenlig juledekoration. Hvis du køber en ny skål eller et nyt fad til årets dekoration, bør du kigge efter en, du kan bruge igen og igen, så du får mest ud af dit køb.

Gaveindpakning

Findes der noget bedre end at modtage en smuk pakke, der er blevet brugt tid og kræfter på? Giv dine julegaver et personligt præg med forskelligt papir og smukke bånd. Pynt gaverne med fund fra naturen og håndskrevne kort, så vil de uden tvivl skabe glæde hos modtageren.

Bordpynt

Når juleaften nærmer sig, og bordet skal dækkes, handler det om at være kreativ. Vil du skille dig ud fra de traditionelle servietter og stearinlys, får du her et lille tip, der kombinerer borddækning, julepynt og stearinlys-hygge i ét stykke bordpynt. Vælg dine mest julede favoritter og læg dem ind i vinglasset og placer de klassiske hvide lys eller bloklys i din yndlingsfarve ovenpå. Smart, ikke?
Psst. Opstillingen kan nemt bruges til alle årets festlige lejligheder, og kun fantasien sætter grænser.

Er du ikke helt færdig? Få mere jul her: